Praktisch

Meertalig kinderdagverblijf

Al meer dan 20 jaar is onze kinderdagverblijf en BSO in Den Haag gevestigd, in het vertrouwde hoekpand aan de Duinweg. Destijds waren wij het eerste kinderdagverblijf met Engelstalige dagopvang en naschoolse opvang. Gewild bij de expatgemeenschap in Den Haag en Scheveningen, maar meer en meer ook bij een tweetalige opvoeding gekozen, of bijvoorbeeld als voorbereiding op een emigratie. Ouders hebben de keuze tussen onze Engelstalige groepen en Nederlandstalige groepen voor hun kinderen.

Gezond en actief!

We houden het graag actief en gezond. Dat begint met het eten: veel vers fruit en een heerlijke warme lunch. En het is ook heerlijk om samen van alles te ondernemen. Met het strand van Scheveningen vlakbij gaan we daar in de zomerperiode met de kinderen onder deskundige begeleiding graag naar toe. Maar eigenlijk kiezen we de frisse buitenlucht zodra het weer het maar even toelaat – onze eigen buitenruimte, de kinderboerderij, het Westbroekpark… hoe vaker hoe beter.

Binnen wordt er gelezen en verteld, getekend en geknutseld, gewerkt met papier maché of gebakken. Er zijn liedjes te zingen en versjes te leren – we maken zelf muziek, luisteren ernaar en dansen samen. Van onze verdere activiteiten noemen we graag zwemmen, gymnastiek en yoga.  We laten u het graag zien: maakt u een afspraak voor een rondleiding?

Stabiliteit en continuïteit op onze kinderopvang

Met vaste leidsters heeft uw kind altijd vertrouwde gezichten om zich heen. Net zo belangrijk voor de hechting is het feit dat alle kinderen minimaal drie keer per week bij ons komen – daar houden we dan ook strikt aan vast. Zo werken we aan de natuurlijke sociale ontwikkeling: samen met andere kinderen leert uw kind spelenderwijs.

Heldere communicatie tussen ouders en kinderdagverblijf

Bij House by the park vinden we het belangrijk dat er regelmatig afstemming is tussen de ouders en de leidsters. Bij het halen of brengen van uw kind heeft u altijd even kort contact met de leidster. Op dit drukke tijdstip is er niet altijd voldoende tijd om uitgebreid te praten, dus aarzelt u niet om daarvoor een afspraak te maken met de leidster.

Dagboekje ontwikkeling van uw kind

Uw kind krijgt bij ons een eigen dagboekje waarin de leidsters u op de hoogte houden van de ontwikkeling van uw kind en van de bijzonderheden tijdens de opvang. U kunt in het boekje ook gebeurtenissen thuis, wensen of wijzigingen in de verzorging vermelden, bijvoorbeeld na een bezoek aan het consultatiebureau of de huisarts. De leidsters kunnen hier dan rekening mee houden.

Oudergesprek dagopvang en buitenschoolse opvang

Minstens een keer per jaar nodigen we u uit voor een oudergesprek. In alle rust heeft u dan gelegenheid om met de leidster van uw kind en de leiding alles te bespreken. Hierbij komen ook de resultaten van het welbevindingsonderzoek aan bod.

Overleg rond kinderopvang

Wilt u een gesprek met een pedagogisch medewerker of de leiding van House by the park, dan maken we graag tijd voor u. Mailt of belt u ons voor een afspraak.

Ouderactiviteiten

House by the park is trots op haar actieve oudervereniging, en de ouderactiviteiten en de gezamenlijke feestjes als picknicken, ouderavonden, de jaarlijkse borrel en BBQ… Kijk eens op ons Jaarplan voor een indruk!